Skip to content
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size blue color orange color green color

Uzungöl Web Sitesi

ANASAYFA
Pahalı benzin Arap turistleri Uzungöl'ü görmekten alıkoyamıyor Yazdır E-posta
Yazar Abdullah Düzgün   

Pahalı benzin Arap turistleri Uzungöl'ü görmekten alıkoyamıyorTürkiye'nin tabiat harikalarından birisi olan Uzungöl, son yıllarda yurt içinden ve yurt dışından büyük ilgi görüyor. İlk defa görenleri hayran bırakan, resimlerini görenleri kendine çeken Uzungöl her geçen yıl, daha fazla yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.
Dünyanın birçok ülkesinden turistin geldiği Uzungöl'ü, en fazla Araplar ziyaret ediyor. 8 silindirli jeepleri ile Dubai, Suudi Arabistan gibi çöllerin hâkim olduğu ülkelerden Uzungöl ve Karadeniz'in muhteşem tabiatını görmeye gelen Arap turistleri en fazla ülkelerinde oldukça ucuz olan benzini Türkiye'de pahalıya alıyor olmaları sıkıntıya sokuyor. Ancak onlar yine de Uzungöl'ü ziyaretten geri durmuyor. Ülkelerinde bir yılda harcadıkları benzin parasını Türkiye'ye girip çıktıkları zaman içerisinde harcadıklarını belirten Arap turistler, her şeye rağmen Karadeniz ve Uzungöl'ü görmekten duydukları mutluluğu dile getiriyor.

 

Suudi Arabistan'da 77 litre alan jeep'in deposunu 23 YTL'ye doldurabilen bir Suudi Arabistanlı turist aynı depoyu doldurmak için Türkiye'de 262 YTL ödüyor. 8 silindirli benzinli Jeepler 262 YTL'lik benzin ile en fazla 450-500 kilometre yol alabiliyor. Türkiye'ye giren bir Suudi Arabistanlı turist sadece Karadeniz Gezisi yapmak izin 2 bin 500 kilometrelik bir yol kat ediyor. Bu mesafeyi kat edebilmek için ise 1400 YTL, Suudi Arabistan'da ise aynı mesafe için 115 YTL ödüyor. Yeşilin her tonunun görüldüğü Uzungöl'e ulaşanlar gördükleri manzara karşısında hayranlıklarını gizleyemiyor. Uzungöle gelenler sadece burayı görmekle yetinmiyor. Buraya 20 kilometre uzaklıkta olan Balıklı ve Aygır Gölü'nü görme imkânını da bulabiliyor.

Her geçen yıl turist sayısının arttığı Uzungöl'de bu artış bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Uzungöl Turizmciler, Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Keleş, yeni bir yol açma çalışması yapıldığını, bunun da köylüyü mağdur edeceğini söyledi.

Mevcut yolun büyütülerek zenginleştirilmesini istediklerini belirten Keleş, turizmin gelişmesi için bazı bölgelere verilen teşviklerin yayla turizmine de verilmesi gerektiğini kaydetti. Özel çevre tarafından yeni yatırımlara izin vermediği için yer bulmakta zorlandıklarını ifade eden Keleş, "Uzungöl'e 2 ay çok yoğun turist geliyor. Fakat ondan sonra gelen olmuyor. Aslında Uzungöl kış aylarında da ayrı bir güzel. Bunun tanıtılarak turizm hareketinin bütün yıla yayılması gerekiyor."dedi.

Otel işletmecisi Ahmet Hamit Terzi, Arap turistlerin Uzungöl'e ilgisinin çok yoğun olduğunu söyledi. Arap turistlerin Uzungöl'ü görmek aşkına ülkelerinde bir yılda benzine verdikleri parayı Türkiye'de verdiklerini anlatan Terzi, Uzakdoğu ülkelerinden bile Uzungöl'ü görmeye gelenlerin olduğunu belirtti. Terzi, "Kışın burası çok güzeldir. Kış turizm için alternatif sunulabilir. Çok nadir gelen var. Burası kışın Uludağ kadar güzel." şeklinde konuştu. Otel yatırımlarını normal olarak bankalardan aldıkları krediler ile yaptıklarını dile getiren otel işletmecisi Abdullah Soylu, teşvikli kredi verilmesi halinde yatırımları daha rahat yapılabileceğini söyledi.

Kaynak: Cihan Haber Ajansı


Favori olarak ekle (0) | Bu yazıyı web sayfanızda alıntılayın | Görüntüleme sayısı: 237

Yorumlar (1)
03-10-2008 09:58
Zaten para onlarda,onlar gelmesin de kim gelsin.Biz yıllardır Karadeniz bölgesini görmek istiyoruz, ancak mümkün olmadı. 
Benzi pahalı olsa da onlara dokunmaz. 
uzungöl'ün güzelliklerini,arkadaşımız çektiği fotoğraflarla bize yaşattı.Mükemmel yayla görüntüleri ve rengarenk 
çiçekleri görme şansımız oldu. 
İnşallah bir gün bize de kısmet olur, oraları görmek. 
Memleketimizin her köşesi güzel,önemli olan sahip çıkmamız.
Yazan Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır

Sadece kayıtlı kullanıcılar yorum yazabilir.
Lütfen sisteme giriş yapın veya kayıt olun.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.3

 
< Önceki   Sonraki >